slide1 1

Aktuality

Svatomartinská a mladá vína 2023

Vážení zákazníci, v sortimentu vinotéky jsou již v nabídce mladá vína ročníku 2023 z vinařství Josef Kořínek Hnanice u Znojma, z vinařství Vajbar Zaječí, z ANNO víno Lednice a z vinařství Volařík Mikulov. Od 11.11.2023 pak bude jako každým rokem v nabídce více jak 25 druhů mladých a svatomartinských vín. Stejně jako v loňském roce bude možnost ochutnat a zakoupit vína nejen ve vinotéce, ale i na akci Jičínský Martin na velkém nádvoří zámku. Od 15:00 hodin zde bude umístěn náš ochutnávkový a prodejní stánek se širokým sortimentem vín ročníku 2023, kde bude degustace těchto vín s možností jejich zakoupení. Pro zahřátí bude připraven i poctivý svařáček z odrůdového vína. Těšíme se na vaši návštěvu.

Další mladá vína 2023 v prodeji

Vážení zákazníci, o další zásilku dvou letošních mladých polosuchých vín se postaralo vinařství ANNO víno Lednice. Jde o Müller Thurgau + Chardonnay a o Muškát Moravský.

Velice brzy pak očekáváme hned 6 mladých vín vinařství Josef Kořínek Hnanice u Znojma.

Těšíme se na vaši návštěvu.

Je libo něco "ostřejšího"?

Vážení zákazníci, rozšířili jsme nabídku nápojů o destiláty a likéry lihovaru Sudlička Hrobice. Od malého 2 dcl až po velké 3L balení. Těšíme se na vaši návštěvu.

Italské delikatesy

Vážení zákazníci, nově jsme rozšířili sortiment o italské sýry a masové pochutiny za příznivé ceny. Těšíme se na vaši návštěvu.

První víno ročníku 2023

Frizzante Solaris Polosladké

Dotek svěžesti, slunce a přírody vám přinášíme v mladém vínu ročníku 2023. Všichni se vždy těší na první setkání s novým ročníkem a vinař se těší na první reference… Jemné perlení Frizzante Solaris zvýrazní mládí a svěžest vína, opulentní zbytkový cukr přitáhne svou oblostí a hebkostí, svěží mladistvá kyselina v závěru vás vtáhne zpět do hry. Navíc jsme k nasycení tohoto vína použili přírodní CO2, které vzniklo při kvašení hroznů.

Barva je bledě zlatá. Vůně je velmi bohatá, přináší tóny kvetoucích stromů, letního ovoce, jemného koření. V závěru meloun Galia a dýňová marmeláda. Chuť je hladká, mazlivá, od počátku nasládlá. Najdeme v ní všechny tóny vůně, které v dlouhém závěru příjemně osvěžuje červený grep.    


16.10.2023 Burčák - poslední možnost. Svařák - začínáme.

Vážení zákazníci, tento týden je posledním, kdy bude ještě v nabídce moravský burčák bílý a někdy i červený.  Na konci týdne bude prodej burčáku pro tento rok definitivně ukončen. Jak už to tak bývá, něco končí a něco začíná. Venku se ochladilo a to znamená, že v našem hrnci bude až do jara vonět kvalitní svařáček z červeného odrůdového vína. Těšíme se na vaši návštěvu.

Burčák - jedeme dál...

I když burčáková sezóna pomalu končí, tak i tento týden bude v prodeji jak bílý, tak červený moravský burčák ze stále vyzrálejších a vyzrálejších hroznů. Přijďte ochutnat, těšíme se na vaší návštěvu.

Léto končí, burčáková sezóna pokračuje

Dnes, středa 27.9.2023 v prodeji Burčák bílý - HIBERNAL, Burčák červený - ROESLER

Státní svátek 28.9.2023

Otevírací doba

Pondělí  10:00 - 17:30
Úterý 10:00 - 17:30
Středa 10:00 - 17:30
Čtvrtek 10:00 - 17:30
Pátek   9:00 - 17:30
Sobota   8:30 - 12:00
Neděle zavřeno